De tweede workshop van CODL vindt op 8, 9 en 10 mei 2014 plaats in Boedapest waar de deelnemers de gastvrijheid genieten van de Eötvös Loránd Universiteit.

CODL

In de meer dan vijftien lezingen gaat bijzondere aandacht uit naar performatieve bewerkingen van de casusteksten, maar vertalingen zullen ook aan bod komen. Speciale gasten zijn Frank Willaert (Universiteit Antwerpen), de CODL-ambassadeur Frits van Oostrom (Universiteit Utrecht), filmwetenschapper Patrick Cattrysse (Universiteit Antwerpen) en Herbert Van Uffelen (Universität Wien).

De workshop begint op donderdagavond 8 mei met een proloog: een rondtafelgesprek over adaptatie en performativiteit aan de hand van de nieuwe VogalaApp van Frits van Oostrom en een film waarin gebruik wordt gemaakt van teksten van Hadewijch. Op vrijdag 9 mei zullen Anikó Daróczi, Emese Gyöngyvér Tóth en Iván Barvich liederen van Hadewijch voordragen in het Middelnederlands en in het Hongaars. Bijzonder onderdeel van het programma is ook een toneelseminar, gehouden door de Nederlandse regisseur Hans Croiset op zaterdag 10 mei.

Voor het voorlopige programma zie Voorlopig programma (link).

De workshop wordt verwezenlijkt met steun van NWO, het Algemeen-Nederlands Verbond (ANV), de Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden te Boedapest, de Eötvös Loránd Universiteit (ELTE), een particuliere sponsor en Spinoza Ház – Theatercafé.

Comments are closed.