Digital Humanities is de jongste tak aan het onderzoek in de geesteswetenschappen. De eerste DHBenelux conferentie op 12 en 13 juni a.s. in Den Haag brengt er een actueel overzicht van. Voor wie werkt in Digital Humanities een goede mogelijkheid om kennis te delen en om projectpartners te vinden, voor wie ermee wil kennismaken een uitgelezen kans om contact te leggen met ervaren en beginnende onderzoekers.

Programma
De organisatoren stelden een wervelend en afwisselend programma samen met nadruk op kennismaking met alle aspecten van het Digital Humanities onderzoek in België, Nederland en Luxemburg. Uitwisseling van informatie staat voorop, daarom is gekozen voor parallelsessies met beknopte presentaties van ongeveer 15 minuten. De avond van de eerste dag heeft na het diner ook nog een markt met postersessies over diverse projecten. Er is dus volop mogelijkheid om te netwerken en snel een overzicht te krijgen van het vakgebied.

Melissa Terras
Keynote spreker prof. dr. Melissa Terras, directeur van het University College in Londen, zorgt voor inbedding van het programma in internationale context. Zij is een vooraanstaand onderzoeker in Digital Humanities en al sinds eind jaren ’90 actief op dit terrein. Van ‘virtual reality’ via ‘digital images’ tot de toepassing van computertechnieken om vernieuwend onderzoek mogelijk te maken: Melissa Terras heeft vanaf het begin de digitalisering van onderzoek in de geesteswetenschappen meegemaakt en mede ontwikkeld.

Organisatie
De organisatoren van de DHBenelux conferentie zijn Marijn Koolen (UvA), Mike Kestemont (Universiteit Antwerpen), Karina van Dalen-Oskam (Huygens ING) en Steven Claeyssens (Koninklijke Bibliotheek).

De conferentie vindt plaats op 12 en 13 juni 2014 bij het Huygens ING en de Koninklijke Bibliotheek, beide in het KB-gebouw naast station Den Haag CS.

De voertaal is Engels. Inschrijven is mogelijk tot 1 juni, en kan hier.

Meer informatie?
Zie: http://dhbenelux.org of volg ons op twitter @DHBenelux (gebruik #DHBenelux) of mail naar congres@huygens.knaw.nl

Comments are closed.