Op 6 juni presenteren jonge kunsthistorici en mediëvisten hun onderzoek, tijdens de derde editie van de symposia-reeks ’Waar zijn wij mee bezig?’. Deze keer staan de laat-middeleeuwse kunst en architectuur uit de Nederlanden centraal. Er zullen ook twee Utrechtse onderzoekers spreken: dr. Merlijn Hurx en Corinne van Dijk.

Hurx is universitair docent middeleeuwse architectuurgeschiedenis en onderzoekt met name de ontwerp- en bouwpraktijk in de late middeleeuwen en vroegmoderne tijd. Tijdens het symposium zal hij spreken over de architectuurplanning en de bureaucratie in de late Middeleeuwen.

Van Dijk werkt bij het onderzoeksinstituut voor Geschiedenis en Kunstgeschiedenis en is gespecialiseerd in de middeleeuwse cultuur. Haar lezing is getiteld ‘Woord boven beeld – Van Gregoriusmis naar tekstbord’.

Het symposium komt voort uit een samenwerking van de Universiteit van Amsterdam, de Radboud Universiteit Nijmegen en de Universiteit Utrecht. Vanuit onze faculteit is universitair docent middeleeuwse kunst dr. Martine Meuwese betrokken bij de organisatie.

Praktische informatie

Aanmelden is verplicht. Dit kan door te mailen naar Jitske Jasperse o.v.v. ‘Waar zijn wij mee bezig.’

Kosten: €5 zonder lunch, € 15 met lunch.

Download het volledige programma (PDF).