Op 15 december hebben het Van Gogh Museum en het Huygens ING een nieuwe versie gelanceerd van de online brievenuitgave van Vincent van Gogh Er zijn geen wereldschokkende veranderingen aangebracht, maar we menen toch dat we de gebruikers iets beter bedienen dan voorheen.

De belangrijkste verbetering is het opheffen van een tekortkoming: de zoekfunctie zoekt nu ook in de inleidingen en toelichting op de editie, inclusief de Chronologie. Ook zijn al deze teksten voorzien van kruisverwijzingen naar personen, kunstwerken en in de brieven genoemde literatuur.

In de functionaliteit zijn daarnaast nog een paar kleinere verbeteringen aangebracht: bij het inzoomen op de facsimiles  wordt zichtbaar gemaakt op welk niveau van zoomen men zich bevindt. De Quick Guide wordt niet langer standaard bij een eerste bezoek getoond, omdat hij soms bij de bezoekers verwarring veroorzaakte.  Het is bovendien mogelijk gemaakt om te zoeken naar schetsen.

Een inhoudelijke verrijking  is dat nu ook alle enveloppen, waar bewaard, zichtbaar zijn gemaakt vanuit de briefweergave. Bovendien zijn in teksten en toelichting een aantal correcties aangebracht en zijn van verschillende kunstwerken betere afbeeldingen ter beschikking gekomen.

Zie voor een volledig overzicht de lijst met Updates.

 

Comments are closed.