Deze speciale aflevering van Verslagen & Mededelingen bevat alle bijdragen aan het Vlaams-Nederlands Symposium Teksteditie ‘Commentaar!’ (2009). In dit themanummer Commentaar! staan zes lezingen (van Mariken Teeuwen, Christophe Van der Vorst, Leon Hanssen, Sander Bax, Wessel Krul en Ine Van linthout) en drie statements, waarin Johan Oosterman, Lisa Kuitert en Marita Mathijsen commentaar leveren op de eerder gehouden voordrachten. Thema’s die aan bod komen zijn onder meer het probleem van de commentaar bij oudere teksten, commentaar in digitale context, nut en noodzaak van de commentaar bij documentaire teksten en de gevolgen hiervan voor de leeservaring, en het belang van brieven voor literatuur- en filmhistorisch onderzoek.

Peter de Bruijn, Annemarie Kets-Vree & Edward Vanhoutte (red.), Commentaar! Themanummer Verslagen & Mededelingen van de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde, 121/3 (2011). 112 pp. – ill.

Comments are closed.