Hoe gaan verschillende soorten gebruikers om met eLaborate, de online werkomgeving voor het collaboratief maken van tekstedities? Anne Beaulieu, Karina van Dalen-Oskam en Joris van Zundert beschrijven in “Between tradition and Web 2.0: eLaborate as social experiment in humanities scholarship” op basis van onder meer een aantal interviews in hoeverre betrokken professionele en niet-professionele tekstonderzoekers behoefte hebben aan Web 2.0.

Hun conclusie is onder meer dat juist een ‘voorzichtige’ vorm deze gebruikers kan overtuigen van de meerwaarde van online samenwerkingsvormen. Het artikel is gepubliceerd in Tatjana Takševa (ed.): Social Software and the Evolution of User Expertise: Future Trends in Knowledge Creation and Dissemination, IGI-Global, 2013, p. 112-129. Abstract en bestelinformatie is hier te vinden.

Comments are closed.