Vijftig jaar geleden verscheen Kort Amerikaans, de roman die Jan Wolkers in één klap van een arme beeldhouwer in een beroemde Nederlandse  schrijver transformeerde. Op 19 oktober aanstaande is het exact vijf jaar geleden dat Jan Wolkers overleed. Om hierbij stil te staan organiseert het Huygens ING op zijn sterfdag een symposium in het Scheltemacomplex in Leiden met lezingen van o.a. Peter Kegel (Huygens ING), films, interviews en de presentatie van drie nieuwe boeken. Tijdens het symposium draagt Selexyz Kooyker zorg voor de verkoop van deze drie boeken. Bovendien zijn de originele manuscripten van Kort Amerikaans en tekeningen van Jan Wolkers uit de oorlogstijd te bekijken op een unieke en éénmalige expositie.

Voor meer informatie over het symposium en de organisatoren kunt u kijken op de website ka50.huygens.knaw.nl.

Comments are closed.