Het Centre for European Reception Studies (CERES) nodigt u van harte uit op haar Spring Lecture 2009 op 17 maart: 'Philology in a New Key' door Jerome McGann (University of Virginia).

Sinds de publicatie van Romantic Ideology en A Critique of Modern Textual Criticism (beide uit 1983) geldt Jerome McGann als een belangrijke stem binnen de hedendaagse literatuurwetenschap en als vooraanstaand criticus van de 19e-eeuwse literatuur. Van 1993 tot 2008 ontwierp hij het 'online hypermedia archive' van de volledige werken van Dante Gabriel Rossetti. Dat project gaf aanleiding tot de publicatie van Radiant Textuality: Literature after the World Wide Web (2001) en The Point is to Change It. Poetry and Criticism in the Continuing Present (2007), twee werken waarin McGann traditionele literatuurbenaderingen aan een grondige kritiek onderwerpt en alternatieve concepten van tekst en kritiek introduceert.

?

Meer informatie over McGann en zijn publicaties vindt u op zijn persoonlijke website. In zijn lezing voor CERES zal McGann ingaan op de gevolgen van de opkomst van de digitale media voor de traditionele filologie, receptiestudies en teksteditie. Inleiding en discussie worden verzorgd door:

Ortwin de Graef (K.U.Leuven)
Jürgen Pieters (Universiteit Gent)
Dirk Van Hulle (Universiteit Antwerpen)
Tom Toremans (K.U.Brussel, HUB)

Na de lezing wordt een receptie aangeboden.

Dinsdag 17 maart 2009, 16u00, Campus Koningsstraat H.U. Brussel

Het volledige programma vindt u hier. Deelname is gratis, maar inschrijving is vereist vòòr maandag 9 maart via e-mail naar Tom Toremans.

I.s.m. de Doctoral School of Arts, Humanities and Law van de Universiteit Gent

Comments are closed.