Er is een nieuwe versie beschikbaar van eLaborate, de online werkomgeving voor tekstediteurs en -onderzoekers.

20090218_elab2

Deze productie- en publicatieomgeving voor digitale edities is ontwikkeld door het Huygens Instituut. Op de website kunnen onderzoekers alleen of in groepsverband vanaf de allereerste fase aan een editie werken vanaf elke pc met toegang tot het internet. Daarbij spelen in de website geplaatste scans van het te editeren werk een kernrol. De editie-in-wording kan op elk gewenst moment zichtbaar gemaakt worden voor andere medewerkers of meelezers. Zodra zo’n digital born editie in een volgende fase is, wordt deze officieel gelanceerd in een gestileerde gebruiksomgeving die voor iedereen gratis beschikbaar is. Hierin beschikken de gebruikers over verschillende zoek- en navigatiemogelijkheden.

De eerste editie in deze nieuwe reeks, Carolingian Scholarship: Glosses on Martianus Capella (schermafbeelding), zal eind februari 2009 verschijnen. Dit voorbeeld kan alvast een indruk geven van de nieuwe publicatie-omgeving. Zie voor meer informatie, ook over andere editieprojecten, de website van eLaborate.

Comments are closed.