De Koninklijke Bibliotheek van België - voorheen 'Albert I' - lanceert digitale bibliotheek 'Belgica'.

Op de dag af veertig jaar na de inhuldiging van haar gebouwen op de Kunstberg brengt de Koninklijke Bibliotheek van België haar digitale bibliotheek 'Belgica' online. De bibliotheek zal toegang gaan bieden tot het volledige gedigitaliseerde erfgoed van de ‘Albertina'. Tekst, beelden en geluid illustreren de diversiteit van dit digitaal erfgoed, dat gratis en permanent toegankelijk is. Het gaat voorlopig om een miniem deel van de bijzonder rijke verzamelingen die in de magazijnen worden bewaard, maar toch zijn al duizenden documenten op deze website terug te vinden. 'Rome is niet op één dag gebouwd', zo meldt de website van de KB, dus ook 'Belgica zal nog moeten groeien en beetje bij beetje een plaats veroveren in de wereld van de digitale bibliotheken'.

Comments are closed.