De herontdekking van de graven van Christiaan en Constantijn Huygens in de Grote Kerk in Den Haag was de aanleiding om vanaf 25 april 2013 een  tentoonstelling te organiseren over deze twee bijzondere en invloedrijke mannen uit onze Gouden Eeuw, Constantijn en Christiaan Huygens.

De tentoonstelling in de Grote Kerk wordt een groots spektakel over het leven en werk van Constantijn en Christiaan, maar ook over het Huis van Oranje en de revolutionaire ontwikkeling van de wetenschap. Door de combinatie van politieke geschiedenis, kunst en wetenschap is de Huygens Tentoonstelling uniek, en meer een moderne belevenis dan een klassieke tentoonstelling. Eyecatcher van de tentoonstelling is een replica op ware grootte van de Oranjezaal in Huis ten Bosch, het woonpaleis van koningin Beatrix.

Het Huygens ING is een van de partners van de tentoonstelling. Zo hebben we gezorgd voor een selectie van facsimile’s, transcripties en vertalingen van brieven van en aan Constantijn. Deze brieven zijn te raadplegen op I-pads die op de tentoonstelling in de vijf verschillende thema-zalen circuleren. Verder hebben wij digitale visualisaties aangeleverd van de diverse netwerken die Constantijn en Christiaan onderhielden. Deze netwerk-visualisaties zullen op spectaculaire wijze zichtbaar zijn op de tentoonstelling.

Ook onderhoudt het Huygens ING de website van het Huygensjaar 2013. Hierop zijn verwijzingen naar de partners, maar ook lezingen, exposities en workshops met betrekking tot Constantijn en Christiaan te vinden.

 

Huygensjaar2013

 

Huygenstentoonstelling

 

Comments are closed.