Het project Digital Scholarly Editions Initial Training Network (DiXiT) heeft onlangs een grote Europese subsidie ontvangen. Het project omvat onderzoek naar de vervaardiging en publicatie van digitale wetenschappelijke edities en wordt gesubsidieerd door de Marie Curie Actions in het 7e Framework Programma van de Europese Commissie. Het project loopt van september 2013 tot september 2017. Meer over DiXit is te vinden op dixit.uni-koeln.de. 

Huygens ING is een van de deelnemende instituten, samen met de Universiteit van Keulen, waar Franz Fischer het geheel coördineert, en onder meer King’s College in Londen en de Universiteit van Antwerpen in Belgie. Alle partners zijn te vinden op dixit.uni-koeln.de. Het project zal een trainings- en onderzoeksprogramma bieden aan jonge en ervaren onderzoekers op het multi-disciplinaire gebied van methoden en technieken voor digitale wetenschappelijke edities. In oktober 2013 start de werving van twaalf PhD’s en vijf fellowships voor portdocs; de vacatures zullen breed worden geadverteerd.

Comments are closed.