De Professor van Winterprijs 2013 zal worden uitgereikt aan Boudien de Vries. De jury heeft haar boek Een stad vol lezers. Leescultuur in Haarlem in de negentiende eeuw (Nijmegen Vantilt 2011) unaniem verkozen tot prijswinnend boek van de ingezonden boeken uitgegeven in 2011-2012. De uitreiking van de prijs zal plaatsvinden op maandag 4 november in het Noord-Hollands Archief (Janskerk Haarlem, vanaf 15.00 uur). Marita Mathijsen zal spreken over leescultuur in Nederland. Aanmelden is mogelijk via het emailadres vanwinterprijs@huygens.knaw.nl.

Het prijsbedrag van € 3500 wordt ter beschikking gesteld door het Professor van Winterfonds. De prijs wordt elke twee jaar uitgereikt voor het beste boek op het terrein van de lokale en regionale geschiedenis in Nederland. Het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis organiseert de prijs. Voorheen werd dit gedaan door het Nederlands Centrum voor Volkscultuur.

Programma voor 4 november:

15.00 Inloop met koffie en thee
15.15 Welkom directeur Archief Haarlem
15.20 Marita Mathijsen over Leescultuur in Nederland
15.50 Marietje van Winter over de prijs
16.05 Juryrapport door Maarten Duijvendak
16.15 Dankwoord Boudien de Vries
16.30 Borrel met hapjes

Comments are closed.