De opleiding Informatie- en Bibliotheekwetenschap van de Universiteit Antwerpen viert haar dertigjarig bestaan met een speciale lezingenreeks. In de reeks, die als titel Informatie als noodzaak en kans kreeg, gaan elf internationaal erkende sprekers in op nieuwe ontwikkelingen en uitdagingen in de informatiesector.
lezingenreeks-informatie-noodzaak-kans-30-jaar-ibw
Het is een gemeenplaats geworden: we leven in een kennis- en informatiemaatschappij. Maar wat betekent dit concreet? Heeft informatie wel degelijk een meerwaarde te bieden? Welke troeven kunnen bibliotheken en andere kennisorganisaties inzetten om die meerwaarde te realiseren? En wat kan de inbreng daarbij zijn van de informatie- en bibliotheekwetenschap?

Soortgelijke vragen vormen de rode draad door deze internationaal opgezette lezingenreeks. De veelzijdigheid van thema’s en benaderingen weerspiegelt het multidisciplinaire karakter van de informatie- en bibliotheekwetenschap, een vakgebied dat sinds 1983 – dertig jaar geleden dus – bestreken wordt door de opleiding IBW (Universiteit Antwerpen). Sprekers uit binnen- en buitenland behandelen uiteenlopende topics, van nieuwe ontwikkelingen in het bibliotheekwezen over wetenschapsevaluatie tot informatiebeleid en de nog steeds groeiende mogelijkheden van de informatietechnologie.

De reeks richt zich tot studenten en oud-studenten IBW en tot bibliothecarissen en andere informatieprofessionals. Een must voor al wie ervan overtuigd is dat informatie vandaag niet alleen een cruciale resource is, maar ook mooie kansen biedt tot persoonlijke en maatschappelijke ontwikkeling.

Praktisch

Waar? Stadscampus, Universiteit Antwerpen
Wanneer? Tijdens academiejaar 2013-2014 (van 11 oktober 2013 tot 16 mei 2014, zie het programma)
Inschrijven. U kan online inschrijven voor de lezingen.

Deelname

 

bron: https://www.uantwerpen.be/nl/onderwijs/aanbod/pavo-informatie-bibliotheek/30-jaar-ibw/

 

Comments are closed.