Het team van het onderzoeksproject The Riddle of Literary Quality van het Huygens ING heeft de eerste, voorlopige resultaten van het Nationaal Lezeronderzoek online gezet.

Het Nationale Lezersonderzoek was een grote online enquête die tussen maart en september 2013 kon worden ingevuld. Bezoekers van de enquête-site konden hun mening geven over de literaire waarde van zo’n 400 Nederlandstalige romans, die tussen 2010 en 2012 zijn verschenen.

Uit de voorlopige resultaten van de enquête, die door ruim 13.000 mensen is ingevuld, blijkt onder meer dat Haar naam was Sarah van Tatiana de Rosnay het meest is gelezen en dat men Alsof het voorbij is van Julian Barnes het ‘meest literaire’boek vindt. Invullers van de enquête beoordeelden Vijftig tinten grijs van E.L. James als het ‘minst literaire’ boek.

Meer resultaten zijn te vinden op de website van het Nationaal Lezersonderzoek.

Comments are closed.