Op 12 december vertelt Karina van Dalen-Oskam, bijzonder hoogleraar Computationele literatuurwetenschap aan de UvA en onderzoeksleider bij het Huygens ING, bij Spui25 over haar onderzoek.

logo_literary_quality

Karina zal uiteenzetten hoe aan het Huygens ING verschillende tools zijn ontwikkeld die de mogelijkheden voor het  digitaal analyseren van teksten hebben uitgebreid, waaronder een programma die het vereenvoudigt tekstedities online te publiceren voor verdere digitale analyse. Op het instituut wordt ook aan nieuwe stilistische analysetools gewerkt, met name in het project The riddle of literary quality, waarvan Karina onderzoeksleider is. Dit samenwerkingsproject van het Huygens ING, de UvA en de Fryske Akademy verenigt methoden en technieken uit verschillende disciplines. De eerste fase van het project is inmiddels achter de rug. Onderdeel daarvan was ondermeer een grote online lezersenquête, Het nationale lezersonderzoek. In de lezing zullen verschillende projecten en tools de revue passeren en wordt de stand van zaken in het Riddle-project geschetst.

Meer informatie

 

Comments are closed.