Het langstlopende project uit de geschiedenis van de Koninklijke Bibliotheek wordt op 25 juni feestelijk afgesloten, met een symposium, een boek en een website.

De Short-Title Catalogue Netherlands (STCN) geeft een overzicht van alle boeken die tussen 1540-1801 in Nederland zijn gedrukt, of die daarbuiten in de Nederlandse taal verschenen zijn. Deze digitale Nationale Bibliografie is het omvangrijkste en langstlopende project uit de geschiedenis van de KB. Het?project wordt?op 25 juni 2009 afgerond met een feestelijk?symposium. De STCN is voor iedereen toegankelijk via de website www.stcn.nl. Met deze mijlpaal is de gehele Nationale Bibliografie compleet, vanaf het begin van de boekdrukkunst tot de dag van vandaag.

?

Symposium

Op 25 juni wordt de voltooiing van de STCN gevierd met een feestelijk symposium in de Koninklijke Bibliotheek. Dan wordt ook de STCN-website gelanceerd, en het boek Boekenwijsheid gepresenteerd, waaraan dertig geleerden van naam (onder wie dr. L. Kooijmans, prof. dr. V. Icke en dr. A.H.G. Rinnooy Kan) een bijdrage hebben geleverd. Bekijk het volledige programma van het symposium.

?

Tentoonstelling Meermanno vanaf 3 oktober 2009

De tentoonstelling 'Boekenwijsheid' toont de boekenkeuze van dertig gerenommeerde wetenschappers uit de periode 1540 tot 1800. Zij kozen de mooiste en meest bijzondere boeken uit hun vakgebied die ook in de Nationale Bibliografie beschreven zijn. Deze en vele andere bijzondere boeken uit de 16de t/m 18de eeuw zijn te zien van 3 oktober 2009 t/m 10 januari 2010 in Museum Meermanno te Den Haag.

Comments are closed.