De redactie van de Belle de Zuylen Papers, het bestuur van het Genootschap Belle van Zuylen en de Zwitserse Ambassadeur zullen op 30 januari in de Zwitserse Ambassade de nieuwe aflevering van Cahier Isabelle de Charrière/Belle de Zuylen Paper presenteren.

BelleDit Cahier staat in het teken van de contacten en connecties van Belle van Zuylen met anderen, zoals andere schrijfsters, degenen met wie zij correspondeerde en auteurs met wie zij kan worden vergeleken. Dankzij de samenwerking met het Nationaal Archief bevat dit Cahier ook weer een transcriptie van ‘nieuwe’ brieven. Medewerking van een aantal leden van het Genootschap leidde bovendien tot interessante bijdragen. Eén daarvan betreft de reis die een aantal Genootschapsleden in september maakte naar Neuchâtel.

Tijdens deze bijeenkomst zullen aan twee artikelen nadere aandacht worden besteed: Elli Bleeker (Huygens ING) zal de vergelijking die zij maakte tussen Anne Frank en Belle van Zuylen toelichten en enkele van de ‘reizigers’ van september zullen laten horen hoe zij geïnspireerd waren door reizigers die in de achttiende eeuw van Nederland naar Neuchâtel en andere delen van Zwitserland reisden. Daarna wordt het eerste exemplaar aangeboden aan de Ambassadeur, de heer Markus Börlin.
De aanwezige leden krijgen eveneens het Cahier uitgereikt. Andere aanwezigen kunnen het voor de speciale prijs van € 10 aanschaffen. Ook de zojuist verschenen nieuwe vertaling van Le Noble is voor €10 te koop.

De presentatie vindt plaats om 4 uur in het gebouw van de Zwitserse ambassade, Lange Voorhout 42 in Den Haag (15 min. lopen vanaf het Centraal Station).

Wij verzoeken u vriendelijk om zo snel mogelijk, en uiterlijk 24 januari 2014, te berichten of u aanwezig wilt zijn –liefst per e-mail- naar de secretaris van het Genootschap: marjoleinhogewind@planet.nl.

Comments are closed.