Het Vlaams Fonds zou behoorlijk beleid moeten voeren om heruitgave van klassieke boeken mogelijk te maken, zeggen Yves T’Sjoen, docent moderne Nederlandse literatuur aan de UGent, en auteur Benno Barnard. 

Aldus De Morgen van 24 januari 2014: ‘Vorig jaar werd de literaire wereld opgeschrikt door het onthutsende bericht dat Herman Teirlincks schrijversmuseum in Beersel gesloopt zou worden. Academici en schrijvers zetten zich in voor het behoud van een onroerend stuk literair erfgoed. Met een petitie en in de nodige opiniestukken is de betekenis van de schrijver voor het ondankbare nageslacht uiteengezet. Maar al die ondertekenaars konden niet optornen tegen enkele bestuurders van de Beerselse gemeente, die nooit een letter van de meester hadden gelezen.’

Lees  hier hoe het artikel in De Morgen verdergaat.

Teirlinckhuis

Comments are closed.