In 2015 zal de Koninklijke Commissie voor Geschiedenis voor de vierde keer de ‘Prijs Henri Pirenne’ toekennen. De prijs, die 2000 euro bedraagt, bekroont de auteur, ongeacht zijn of haar nationaliteit, van een al dan niet uitgegeven belangrijke editie van teksten die betrekking heeft op de geschiedenis van Belgi√ę en als exemplarisch wordt beschouwd. De kandidaturen¬† moeten ingediend worden bij het secretariaat van de KCG (guy.vanthemsche@vub.ac.be) uiterlijk op 1 juni 2015. Het volledige reglement kan geraadpleegd worden op: http://www.kcgeschiedenis.be/nl/prixAnnuels/pirenne_nl.html.

In 2015 the Royal Historical Commission will award the ‘Henri Pirenne Prize’ for the fourth time. The prize, which amounts to 2,000 euro rewards the author, regardless of nationality, for his/her substantial editing of texts, original or not, considered to be exemplary and relative to the history of Belgium. All candidacies must be submitted to the secretariat of the Royal Historical Commission (guy.vanthemsche@vub.ac.be) by 1 June 2015 at the latest. The rules and regulations can be consulted at: http://www.kcgeschiedenis.be/nl/prixAnnuels/pirenne_nl.html.

Comments are closed.