Aan de vooravond van de start van Amsterdam Wereldboekenstad wordt een symposium over auteursrecht gehouden, op 21 en 22 april 2008. De titel: ‘Het boek in het internet tijdperk: Auteursrecht en de toekomst voor schrijvers, uitgevers en bibliotheken’. Hier is het programma.

Een beetje jammer dat de organisatie zich voornamelijk lijkt te richten op de belangen van de grote uitgevers, die toch al veel te rijk zijn. Op de middag van de tweede dag mogen een vertegenwoordiger van Creative commons en een aantal bibliotheken iets zeggen. Voor de rest zijn het de uitgevers en instellingen als de ‘Stichting Auteursrechtbelangen’ die aan het woord zijn. De noties van openheid en van toegankelijkheid en verspreiding van kennis komen in het programma niet voor.

Geplaatst in agenda, weblog digital humanities

Comments are closed.