Op dinsdag 15 december wordt in Gent een workshop gehouden over ‘Bestuderen van de paratekst: Zin of onzin?’

?

In edities wordt te weinig aandacht aan de boekuitvoering besteed. Terwijl een tekst natuurlijk nooit naakt gepresenteerd wordt, dat wil zeggen zonder begeleidende kaft met de auteursnaam, titel,? voorwoord, illustraties, enzovoorts. Dit zijn niet te onderschatten elementen, omdat ze op zijn minst inwerken op de lectuur en de receptie van de tekst, en om die reden zouden ze een grotere plaats moeten innemen in het onderzoek.

De paratekst, zoals beschreven door Gérard Genette, vormt het uitgangspunt voor de workshop ‘Bestuderen van de paratekst: Zin of onzin?’ die op 15 december van 10.30u tot 15.30u in Gent gehouden wordt. Sprekers zijn Dirk van Hulle (Universiteit Antwerpen), Marita Mathijsen (Universiteit van Amsterdam), Koen Rymenants (Universiteit Leuven), en Marc van Zoggel (Huygens Instituut/Vrije Universiteit Brussel).

De workshop vindt plaats in de Priorzaal van het congrescentrum Het Pand (Onderbergen 1, 9000 Gent). De organisatie is in handen van Charlotte Cailliau en Yves T'Sjoen (Vakgroep Nederlandse Literatuur, Universiteit Gent) en wordt mede ondersteund door de Doctoral school of Arts, Humanities and Law. Deelname is gratis, maar gezien het aantal plaatsen wordt u wel verzocht uw komst te melden. Dat kan tot 1 december per e-mail bij Charlotte Cailliau.

Meer informatie en het volledige programma vindt u in de Agenda.

Comments are closed.