Wie zich geen eerste druk van Darwins Origin of Species kan permitteren, kan ook terecht in de digitale editie die online is gegaan op de 150e verjaardag van het boek.

Een mooi contrast op een en dezelfde dag: terwijl bij veilinghuis Christie’s in Londen een ‘zeldzaam’ exemplaar van Darwins hoofdwerk voor 114.000 euro zijn weg vindt naar welgeteld één gelukkige eigenaar (alhoewel gelukkig? lees hierover de rubriek Klein kapitaal) worden op een steenworp afstand zes drukken van dezelfde titel (inclusief de eerste) gratis en voor niets wereldwijd beschikbaar gesteld.

?

Op 25 november is op Darwin Online een digitale editie geplaatst, waarin de zes drukken van het werk kunnen worden gelezen (als facsimile en als transcriptie) en met elkaar worden vergeleken. De editie is bezorgd door Barbara Bordalejo van het Institute for Textual Scholarship and Electronic Editing (Birmingham).

Zie ook het Weblog elektronisch publiceren van Peter Boot.

Comments are closed.