Op vrijdag 5 februari 2010 werd in Nijmegen de kritische editie van het Wiesbadense Handschrift gepresenteerd. Een verslag en een interview.

De presentatie vond plaats tijdens een symposium, georganiseerd door de Opleiding Nederlandse Taal en Cultuur Nijmegen in samenwerking met het Huygens Instituut KNAW te Den Haag en de Commissie Middeleeuwse Verzamelhandschriften uit de Nederlanden. Een uitgebreid verslag van die bijeenkomst staat op de website van het Huygens Instituut.

DagbladTrouw besteedde, eveneens op 5 februari, ruim aandacht aan de verschijning. In een groot artikel liet de krant de enthousiaste tekstbezorgers Hans Kienhorst en Kees Schepers uitleggen waarom dit handschrift zo ‘uitzonderlijk’ is. Het interview vindt u hier.

De uitgave van het Wiesbadense Handschrift is de eerste kritische editie in de reeks Middeleeuwse Verzamelhandschriften uit de Nederlanden (MVN), die onder auspiciën van het Huygens Instituut KNAW wordt uitgegeven door Uitgeverij Verloren te Hilversum. Het fraaie, gebonden boek telt 698 pagina’s, is rijk geïllustreerd (zwart/wit en in kleur) en kost slechts € 54,-.

Het Wiesbadense handschrift. Hs. Wiesbaden, Hessisches Hauptstaatsarchiv, 3004 B 10. Kritische editie ingeleid en bezorgd door Hans Kienhorst en Kees Schepers, met bijdragen aan de inleiding van Amand Berteloot en Paul Wackers. Hilversum, Verloren, 2009 | Middeleeuwse Verzamelhandschriften uit de Nederlanden 11 | ISBN 978-90-8704-126-7 | 698 pagina’s, geïllustreerd | € 54,-.

Comments are closed.