Hoe meer materiaal wordt gedigitaliseerd, hoe beter. Daarom zullen we misschien maar niet hoofdschudden over Franse angst voor Amerika, maar blij zijn met het initiatief voor een Europese digitalisatie-inspanning vergelijkbaar met de eerder aangekondigde plannen van Google.

‘Six European leaders jointly proposed Thursday that works contained in European libraries be made accessible online, in what they called a “European digital library.”

The appeal to European Union officials was signed by French President Jacques Chirac, German Chancellor Gerhard Schroeder, Italian Prime Minister Silvio Berlusconi, Spanish Prime Minister Jose Luis Rodriguez Zapatero, Polish President Aleksander Kwasniewski and Hungarian Prime Minister Ferenc Gyurcsany. …’

Lees het volledige bericht European Digital Library Is Proposed bij ABC.

Geplaatst in institutioneel nieuws, weblog digital humanities

Comments are closed.