Een erg handig hulpmiddel voor wie wil zien welke CSS-definities in een bepaalde pagina worden gebruikt: http://b10m.swal.org/cgi-bin/cssinfo.cgi.

CSS (Cascading Style Sheets) is een technologie waarmee opmaakinformatie voor (onder andere) HTML-pagina’s kan worden gedefinieerd. Mensen die websites bouwen, willen dus vaak graag weten wat de CSS definities zijn die op een bepaalde pagina worden gebruikt. (Wat je kunt lenen hoef je uiteindelijk niet meer zelf te bedenken). Tot vandaag moest dat door in de broncode van de webpagina te kijken, moeizaam de betreffende regels coding te lokaliseren, die te copiëren en te plakken in de taakbalk, etc. etc.

Dankzij b10m hoeft dat niet meer. Op zijn pagina vul je de URL in waar het je om gaat, je klikt op ‘get info’, en je hebt alle gezochte informatie bij elkaar (inclusief in het eerste stylesheet geïmporteerde volgende stylesheets). Nog makkelijker: de bookmarklet slepen naar je Favourites (in Internet Explorer) of je personal toolbar (Mozilla). Als je vervolgens op een willekeurige internetpagina de bijbehorende stylesheets wilt zien, klik je eenvoudig op de bookmarklet, et voilà.

Geplaatst in CSS, internet algemeen, weblog digital humanities

Comments are closed.