D. Muzerelle, van het IRHT, heeft een database ontworpen met gegevens over de heiligen en de dagen waarop zij worden genoemd op Middeleeuwse kalenders. Te zien op de Calendoscope.

Er kan worden gezocht in twee verschillende corpora. Daarbinnen kan worden gezocht op datum, op heilige, en op kalender. Verschillende zoekcriteria kunnen worden gecombineerd bij het zoeken van een kalender. Van een positief overzicht (alle kalenders die een heilige op een bepaalde dag vermelden) kan worden geswitcht naar een negatief overzicht (alle kalenders die een heilige niet vermelden bij een bepaalde dag). Aan de kleur van de naam van de heilige kan al worden gezien in hoeverre de betreffende persoon frequent voorkomt.

Werkt helaas alleen in Internet Explorer.

Gezien op de weblog Archivalia.

Geplaatst in middeleeuwen, naslagwerk, weblog digital humanities

Comments are closed.