Bij de jonge uitgeverij germanistik.ch verschijnt binnenkort Literatur und Literaturwissenschaft auf dem Weg zu den neuen Medien: Eine Standortbestimmung, bezorgd door Michael Stolz, Lucas Marco Gisi en Jan Loop. Alle artikelen verschijnen ook online, de meeste zijn al beschikbaar.

De vier onderwerpen van het boek: het digitale archief, digitale edities, digitaal onderzoeken en lesgeven, en tot slot digitaal schrijven. Het boek wil een breed beeld geven van de gevolgen van digitale media voor literatuur en literatuurwetenschap. Vanuit het perspektief van digitale editiewetenschap zijn (m.i.) in het bijzonder interessant de artikelen van Sahle (de editie vs. het archief), het artikel van d’Alfonso en Saller over de codering van tekstlagen in een manuscript van Nietszche en het artikel van Murray over de onderzoeksmogelijkheden in de digitale uitgave van Chrétien de Troyes’ Chevalier de la Charrette.

Inhoudsopgave:

Geplaatst in publicatie, weblog digital humanities

Comments are closed.