De medewerkers van het Huygens Instituut Peter Kegel en Bert van Elsacker beschrijven in het Jahrbuch für Computerphilologie de onderzoeksdocumentatie die ontstaat bij de uitgave van de Volledige werken van Willem Frederik Hermans: ‘A collection, an enormous accumulation of movements and ideas«. Research documentation for the digital edition of the Volledige Werken (Complete Works) of Willem Frederik Hermans‘.

Het abstract: ‘A large edition project is nowadays bound to investigate means to bridge the gap between computer science and traditional scholarly research. In this paper we give an overview of ways in which the use of structural markup and computer based collation, analysis and presentation has informed the edition of the complete works of the Dutch writer W.F. Hermans.’

Andere editie-gerelateerde recente artikelen in het Jahrbuch:

Hans-Christian Schmitz en Werner Stark, ‘Herstellen von Verknüpfungen – Zur elektronischen Edition und zum elektronischen Editieren von Immanuel Kants Schriften und Vorlesungen

Hans Walter Gabler: ‘Das wissenschaftliche Edieren als Funktion der Dokumente

Geplaatst in publicatie, weblog digital humanities

Comments are closed.