ABC heeft een geografisch overzicht gemaakt van de aanslagen in Londen, dat gebruik maakt van Google Earth.

Google Earth is een programma van Google waarmee je naar een willekeurige plek op aarde kunt kijken en inzoomen. Een combinatie van satellietfoto’s en kaartgegevens maakt het mogelijk om in meer of minder detail een indruk te krijgen van een gebied. Afhankelijk van beschikbare gegevens (in de VS veel meer dan hier) kan het beeld worden aangevuld met wegen, administratieve grenzen, hotels, en zelfs pinautomaten.

Derden (zoals ABC, maar in principe kan iedereen het) kunnen gegevens toeleveren aan Google Earth en zo een geografisch inzicht geven in plaatsen en gebeurtenissen die voor hen of voor hun publiek van belang zijn.

Het effect is zeer indrukwekkend.

Stel je voor dat we zoiets zouden doen voor de plaatsen op West-Java waar Max Havelaar speelt, of, om in de buurt te blijven, bijvoorbeeld Het land van herkomst. Of, een heel ander voorbeeld, alle plaatsen die worden genoemd in het Geraardsbergse handschrift

Geplaatst in software, weblog digital humanities

Comments are closed.