Op een aantal conferenties hebben we inmiddels verslag gedaan van de ontwikkelingen in het EDITOR-project. EDITOR is het systeem dat we bij het Huygens Instituut ontwikkelen voor annotatie van digitale edities. We verwachten dat wetenschappers dergelijke hulpmiddelen zullen gebruiken in de bestudering van teksten die wijzelf, of andere editie-instituten, gaan uitgeven.

De annotaties kunnen worden aangemaakt met de EDITOR-invoercomponent, die bij SourceForge kan worden gedownload. Met een webgebaseerde displaycomponent kunnen ze aan de buitenwereld worden getoond. Behalve een tekstgebaseerde display zullen ook grafische visualisaties worden ontwikkeld.

Dit artikel, opgenomen in de proceedings van de conferentie van de Association voor History and Computing, geeft meer informatie.

Geplaatst in annotation, editie, software, weblog digital humanities

Comments are closed.