Website

http://www.tei-c.org

Info

Het Text Encoding Initiative (TEI) is een consortium dat een standaard ontwikkelt voor de representatie van teksten in digitale vorm. De voornaamste verwezenlijking van het consortium is het opstellen van een reeks ‘Guidelines’ die codeermethoden voor digitale teksten vastlegt, voornamelijk voor de geesteswetenschappen, de sociale wetenschappen en de taalkunde. Sinds 1994 worden de Guidelines van het TEI veelvuldig gebruikt door bibliotheken, musea, uitgevers en individuele onderzoekers, om teksten beschikbaar te stellen voor online onderzoek, onderwijs en bewaring. Naast de Guidelines zelf biedt het consortium ook verscheidene hulpbronnen aan, waaronder materiaal om TEI te leren, informatie over TEI-projecten, publicaties in verband met TEI en software die op TEI gebaseerd is of ermee conform is.