Uitvoerder

Marie Lesy
CTB-KANTL
Koningstraat 18
9000 Gent
Belgiƫ

Website

http://www.kantl.be/ctb/project/2007/teirlinck.htm

E-mail

edward.vanhoutte@kantl.be

Info

De bedoeling is te komen tot een studieuitgave van dit merkwaardig werk van een van de grote persoonlijkheden uit de Vlaamse culturele en literaire wereld volgens het principe van de tekstkritische editie. Dat wil zeggen dat er een geconstitueerde leestekst zal zijn, hier gebaseerd op de eerste druk, met eventueel woordverklaringen en annotaties. De ingrepen in de tekst worden verantwoord in lijsten. Daarnaast wordt in de editie een stevig hoofdstuk over de ontstaansgeschiedenis opgenomen op basis van de studie van het handschrift (303 pp.), het typoscript (163 pp.), een gedeeltelijk handschrift van de Franse versie (43 pp.), volledige typoscripten van de Franse versie, en van briefwisseling. Tevens wordt er een hoofdstuk opgenomen over de tekstconstitutie en een over de receptie.

Al het documentaire materiaal bevindt zich in het AMVC-Letterenhuis en is door de veelvuldige schrappingen en toevoegingen allerlei een goudmijn voor de genetische tekststudie.

Een CD-ROM van het volledige handschrift zal aan de editie worden toegevoegd.

Periode

20e eeuw