Uitvoerder

Bert Van Raemdonck
CTB

Website

http://www.kantl.be/ctb/pub/loveling/html/index.htm

Info

Tekstkritische editie door Bert Van Raemdonck
Editie: Bert Van Raemdonck (CTB)
Encoding design & realisatie: Ron Van den Branden en Edward Vanhoutte (CTB)
Codering: Bert Van Raemdonck en Edward Vanhoutte (CTB)

Deze elektronische editie is het resultaat van een project van het Centrum voor Teksteditie en Bronnenstudie van de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde en de Universiteitsbibliotheek Gent.

Deze volledige editie van Virginie Lovelings Oorlogsdagboek, waarvan het manuscript wordt bewaard in de Universiteit Gent, verschijnt samen met de publicatie van Virginie Loveling: ‘Oorlogsdagboeken 1914 – 1918. Een vrouw vertelt over haar Eerste Wereldoorlog’. Deze selectie van dagboekfragmenten werd samengesteld door Ludo Stynen en Sylvia Van Peteghem, is een uitgave van Meulenhoff / Manteau (ISBN 9085420458) en werd gebaseerd op deze integrale editie.

Periode

20e eeuw