Uitvoerders

P.C. Molhuysen, B.L. Meulenbroek, P.P. Witkam, H.J.M. Nellen en C.M. Ridderikhoff
Huygens Instituut

Website

http://grotius.huygens.knaw.nl/years

Info

Met de elektronische uitgave van Grotius’ Briefwisseling komen bijna 8000 brieven van en aan de Nederlandse humanist online.

De nieuwe editie werd onder grote belangstelling gepresenteerd tijdens het symposium ‘Commentaar!’ op 29 oktober 2009 te Amsterdam.

In de elektronische uitgave kunnen de brieven woord en woordcombinatie worden doorzocht. Daarnaast kunnen specifieke selecties per correspondent en per periode worden gemaakt. Bij de weergave van de resultaten wordt een onderscheid gemaakt tussen de briefteksten zelf en de editeurtoevoegingen, zoals de inleidingen en de annotaties. Een zeer handig instrument is ook de score die bij elke zoekactie wordt aangegeven: je ziet gelijk hoe frequent jouw zoekterm bij elke correspondent voorkomt.

Periode

17e eeuw