De TAPoRware ToolBar maakt een serie TAPoRware functies beschikbaar voor elke site owner. Gebruikers kunnen daarmee op de tekst van de pagina’s functies uitvoeren als het maken van een woordenlijst, het maken van een concordantie, het zoeken van co-occurrences, een visuele weergave van het voorkomen van bepaalde woordpatronen, etc.

In actie te zien bijvoorbeeld op http://taporware.mcmaster.ca/~taporware/betaTools/Tbar.shtml of op de weblog van Geoffrey Rockwell

De toolbar is een stukje javascript dat in de html wordt opgenomen. Nadeel van de huidige werkwijze: je kunt de toolbar, lijkt het, niet verslepen of wegklikken. Maar het moet niet moeilijk zijn die functionaliteit toe te voegen.

Nog mooier: een dergelijk menuutje, waarbij de maker van de site het te doorzoeken corpus kan opgeven. Dan heeft iemand die een editie maakt (die immers meer dan een enkele HTML-pagina omvat) een kant-en-klaar hulpmiddel voor tekstanalyse om aan de eindgebruiker aan te bieden.

Geplaatst in software, weblog digital humanities

Comments are closed.