Een werkelijk prachtige site over de mogelijkheden van Cascading Style Sheets (CSS):

http://www.csszengarden.com/.

De site toont de kracht van CSS door één en dezelfde HTML-pagina te tonen met behulp van een groot aantal verschillende opmaakdefinities. Voor de opmaakdefinities wordt, zoals dat hoort, gebruik gemaakt van CSS. De CSS-bestanden die hier worden gepresenteerd zijn duidelijk niet gemaakt door een gemiddelde web master, maar zijn afkomstig van ervaren grafisch ontwerpers.

Het is helaas nog altijd zo dat veel browsers (zoals Internet Explorer) maar beperkte ondersteuning bieden voor CSS. Met datgene wat vandaag de dag al mogelijk is, blijkt zeer fraai webontwerp op basis van CSS al haalbaar. De site biedt inspiratie aan al diegenen die, zoals ondergetekende, nog maar al te vaak opmaakgegevens opnemen in hun HTML bestanden.

(Voor degenen voor wie dit minder vertrouwd terrein is: HTML is de taal die wordt gebruik voor het coderen van de inhoud van webpagina’s. Het is onwenselijk informatie over de gewenste opmaak van een site op te nemen in de HTML-codering, omdat het verweven van gegevens over opmaak en informatie het opnieuw gebruiken van dezelfde informatie moeilijk maakt).

Geplaatst in CSS, weblog digital humanities

Comments are closed.