Wat staat er deze maand in De Parelduiker, Spiegel der Letteren of Zacht Lawijd? Op de nieuwe website literairetijdschriften.org geven 25 tijdschriftredacties uit Nederland en Vlaanderen informatie over hun nieuwste nummer.

De digitale tijdschriftenladder biedt een overzicht van Vlaamse, Friese en Nederlandse literair(-historisch)e tijdschriften. Niet alleen de inhoud wordt aangekondigd, ook is er een bestel- en abonneermogelijkheid en worden er links gelegd naar de sites van de tijdschriften.

De site is ontwikkeld op initiatief van het Nederlands Literair Productie- en Vertalingenfonds, het Vlaams Fonds voor de Letteren en de Nederlandse Taalunie, en wordt gemaakt in samenwerking met CeLT vzw, vereniging van de Culturele en Literaire Tijdschriften uit Vlaanderen en de redacties van de deelnemende literaire tijdschriften:

Armada, Awater, De Brakke Hond, Deus ex Machina, DW B, ensafh, De Gids, Hollands Maandblad, Kluger Hans, De Leeswelp, Het Liegend Konijn, Liter, Met Andere Zinnen, De Moanne, nY, De Parelduiker, Parmentier, Poëziekrant, De Revisor, Revolver, Spiegel der Letteren, Tirade, Het trage vuur, De Tweede Ronde en Zacht Lawijd.

Op 3 en 4 oktober 2009 wordt de website gepresenteerd in Antwerpen tijdens Het Andere Boek. Bernard Dewulf (essayist, dichter) en Tijs Goldschmidt (schrijver, bioloog) geven beiden een lezing, ofwel een ‘uitgesproken’ tijdschriftbijdrage.