Zojuist verschenen: de CTB-Nieuwsbrief 2009-2. Met onder andere aandacht voor het 10-jarig bestaan dat het centrum in 2010 feestelijk gaat vieren.

10/10: Het CTB is jarig

In 2010 viert het CTB feest! Op 1 augustus 2000 werd???? het CTB opgericht in de schoot van de KANTL waar het ondertussen uitgegroeid is tot het onderzoeksdepartement van de Academie. Tien jaar, en meer dan 200 publicaties later, blikt het CTB kritisch maar met voldoening terug?? op een boeiende kindertijd, en maakt het volop plannen voor de toekomst. De tiende verjaardag van het CTB?? wordt in 2010 passend gevierd met een gevarieerd feestprogramma dat in januari op gang wordt getrokken met de lancering van het ambitieuze publicatieprogramma 10/10. Tien maanden lang publiceert het CTB telkens een teksteditie van briefwisseling (Van de Woestijne, De Bom, Streuvels, Vriamont, Minne), poëzie (Van Wilderode) en proza (Daisne, Teirlinck, Michiels) of een talig corpus (dialectmateriaal Willems, 19de-eeuws juridisch taalgebruik). Naargelang de publicatie gaat het om een boek, een elektronische editie of een combinatie van de twee.

En verder in de nieuwsbrief aandacht voor:

- Commentaar! Vlaams-Nederlands Symposium Teksteditie

- Seminars in Electronic Editing worden Seminars in Digital Humanities

- Enquete gebruik van digitale brievencorpora en tekstedities

- Boekenpakketten Oude Letterkunde

Klik hier om de volledige nieuwsbrief te lezen en je aan te melden.