Onlangs verschenen: Digital Collections and the Management of Knowledge: Renaissance Emblem Literature as a Case Study for the Digitization of Rare Texts and Images, Febrary 2004. De bundel is geredigeerd door Mara Wade (University of Illinois at Urbana-Champaign).

De uitgave kan worden gedownload van: http://www.digicult.info/pages/special.php

In de Herzog August Bibliothek te Wolfenbüttel (Duitsland) werd in september 2003 een werkconferentie gehouden waarbij een aantal vertegenwoordigers van de voornamste embleemdigitalisatieprojecten aanwezig waren. Onderwerpen van gesprek waren onder andere: de opzet van een portaalsite voor embleemstudie, afspraken voor metadata voor de beschrijving van emblemen, het OAI protocol als hulpmiddel voor gegevensuitwisseling tussen de verschillende sites, het gebruik van Iconclass voor de beschrijving van de afbeeldingen, de mogelijkheden voor wetenschappelijk gebruik en externe indexering van embleemsites.

Geplaatst in renaissance, weblog digital humanities

Comments are closed.