OpenOffice is het belangrijkste open source office pakket. Open Office wordt ondersteund door Sun, dat onder de naam Star Office een versie van OpenOffice verkoopt.

Open Office slaat bestanden op in een publiek vastgelegd XML formaat. Er is al enige tijd sprake van dat dit formaat zou worden gestandaardiseerd door een comit├ę bij OASIS. Inmiddels heeft de Europese Commissie aangegeven dit streven te ondersteunen. De Commissie zal bevorderen dat de standaard wordt ingebracht bij de ISO. Als het proces doorgaat, zullen we, eindelijk, een gedefinieerde standaard hebben om kantoordocumenten in op te slaan – en dus hebben we dan een redelijke kans dat we die documenten voortaan kunnen uitwisselen en bewaren. Vooruitgang bestaat, al gaat hij langzaam.

Geplaatst in standaard, weblog digital humanities

Comments are closed.