Bij het (nieuwe) Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis is per direct een vacature voor de functie van onderzoeks-/ projectassistent.

De nieuwe medewerker zal verschillende werkzaamheden gaan verrichten ten behoeve van editieprojecten op het gebied van de moderne tijd. Er wordt een talentvol iemand gezocht, die de ambitie heeft om vanuit de nu aangeboden (tijdelijke) functie door te groeien naar een zelfstandig onderzoeksproject.

De functieomschrijving is hier te vinden, voor meer informatie kan contact op worden genomen met Peter de Bruijn. Sluitingsdatum: 10 februari 2011.

Het Huygens ING is een instituut van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen. Het instituut verricht onderzoek naar de geschiedenis van Nederland en maakt historische bronnen en literaire teksten toegankelijk. De ontwikkeling en inzet van nieuwe – veelal computationele – methoden en technieken spelen een belangrijke rol in het onderzoek. Het instituut heeft ongeveer 100 medewerkers en ontstaat uit een samenvoeging van het Huygens Instituut en het Instituut voor Nederlandse Geschiedenis. In de zomer van 2011 wordt het nieuwe instituut officieel gelanceerd.

Comments are closed.