In 2010 kwam Marita Mathijsens vertrouwde handboek al online beschikbaar, nu is het ook weer als boek – een uiterst handzame paperback nog wel – te verkrijgen.

Enige tijd geleden verscheen de ‘Vierde, ongewijzigde oplaag 2010’ van Naar de letter. Handboek editiewetenschap van Marita Mathijsen. Ditmaal niet in de vertrouwde grijze band, maar digitaal, via de website van het Huygens ING. Speciaal voor deze nieuwe oplaag schreef Marita Mathijsen een nawoord, getiteld ‘Vijftien jaar Naar de letter’, waarin zij aangeeft op welke punten haar boek verouderd is en waar het aangevuld zou moeten worden met vakliteratuur van de laatste vijftien jaar. Bovendien geeft ze een overzicht van de grote veranderingen in de materiële editiebronnen, en de verschuivingen die deze teweeg gebracht hebben. Het gebruik van de computer door de auteur zelf noemt zij ‘welhaast een aardverschuiving’.

Inmiddels is het ook mogelijk om Naar de letter via Printing on Demand te bestellen bij Amsterdam University Press. Het boek wordt aangeleverd als paperback en kost 27,50 euro.

Comments are closed.