Op woensdag 1 juni wordt met een lezingenmiddag in Den Haag de editie van de Middelnederlandse Arturroman Walewein ende Keye feestelijk gepresenteerd.

De nieuwe editie verschijnt als deel X in de reeks Middelnederlandse Lancelotromans en is vervaardigd door Marjolein Hogenbirk met medewerking van Wim Gerritsen. Ter gelegenheid van het verschijnen van de uitgave is er een lezingenmiddag met discussie in de Tesselschadezaal van het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis in Den Haag.

De twee eerste exemplaren van de editie worden aangeboden aan Trees Lunter (lid van de voormalige werkgroep Walewein ende Keye) en Roel Zemel (VU Amsterdam). U bent van harte welkom om deze middag bij te wonen, mee te discussiëren over editeren en om onder het genot van een glaasje enkele curiosa uit de lange wordingsgeschiedenis van de editie te bekijken.

Het programma ziet er als volgt uit:

14.00: Welkom door Marjolein Hogenbirk.
14.10: Roel Zemel (VU) Walewein ende Keye: een roman over ‘der avonturen vader’.
14.40: Bart Besamusca (UU): Het Lancelotproject: een momentopname.
15.10: Trees Lunter (Werkgroep WK): Het project Walewein ende Keye; editeren in de jaren ’60.
15.30: Herman Brinkman: (UvA; Huygens-ING) Het editeren van Middelnederlandse teksten nu en in de toekomst, gevolgd door discussie.
16.15: Aanbieding eerste exemplaren aan Trees Wessels en Roel Zemel.
16.30: Afsluiting.
Borrel

Als u deze middag wilt bijwonen, dan kunt u zich aanmelden bij: m.hogenbirk@uva.nl; liefst uiterlijk 23 mei.

Mede namens Wim Gerritsen, graag tot ziens op 1 juni,

Marjolein Hogenbirk

Walewein ende Keye. Een dertiende-eeuwse Arturroman, overgeleverd in de Lancelotcompilatie. Uitgegeven met inleiding en commentaar door Marjolein Hogenbirk met medewerking van W.P. Gerritsen. Hilversum: Verloren, 2011. Middelnederlandse Lancelotromans X. Prijs: €30,00.

Eerder verscheen al de digitale editie van Walewein ende Keye.

Comments are closed.