Feestelijke presentatie van Een onmiskenbare verwantschap, de briefwisseling van Willem Frederik Hermans en F. Bordewijk, en een nieuw deel in de Volledige Werken van Hermans.

Vrijdagmiddag 17 juni 2011 staat in het teken van relikwieën en documenten uit de archieven van F. Bordewijk en Willem Frederik Hermans. Dan worden in het Koninklijke Bibliotheek-gebouw in Den Haag twee nieuwe edities gepresenteerd: Een onmiskenbare verwantschap, de briefwisseling van Hermans en Bordewijk, en deel 14 van Willem Frederik Hermans’ Volledige Werken, met de beschouwende teksten De liefde tussen mens en kat, Relikwieën en documenten, Het boek der boeken, bij uitstek, Mondelinge mededelingen en Door gevaarlijke gekken omringd.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst zullen Christiaan Weijts, die het voorwoord bij Een onmiskenbare verwantschap schreef, en Max Pam, gereputeerd Hermans-kenner, ingaan op de nieuwe boeken en spreken over de waarde en het belang van het bewaren van schrijversarchieven in het algemeen en die van F. Bordewijk en Willem Frederik Hermans in het bijzonder. Vervolgens worden de eerste exemplaren van de beide edities uitgereikt aan de Erven Hermans en Bordewijk: respectievelijk Ruprecht Hermans en Gunilla Bordewijk-Ingelsson. De middag wordt afgesloten onder het genot van een drankje.

Voor en na de presentatie kunt u een kleine tentoonstelling bezichtigen met enkele bijzondere documenten uit de Bordewijk-collectie van het Letterkundig Museum en het Willem Frederik Hermans-archief. Tevens kunt u bij de expositie Topstukken in De Verdieping van Nederland een correctie-exemplaar bezichtigen van de eerste druk van Hermans’ De Donkere kamer van Damokles.

U bent van harte welkom deze bijeenkomst bij te wonen. Aanmelden kan vóór 10 juni via info@huygens.knaw.nl of 070-3315803.

Wanneer: vrijdag 17 juni 2011, 15.30 uur
Waar: Aula van het Koninklijke Bibliotheek-gebouw, Den Haag
Toegang: gratis (aanmelden verplicht)

Comments are closed.