In een recent bericht aan de TEI Presentation tools SIG berichtte Peter Robinson over de filosofie achter Anastasia. Aanastasia is een programma waarmee XML en SGML bestanden getoond kunnen worden op het web of vanaf CD-rom.

Voorbeelden op het web zijn een uitgave van de Canterbury tales en een uitgave van manuscripten van het Nieuwe Testament. Met name de laatste site ziet er erg indrukwekkend uit, al valt voor de leek moeilijk in te schatten wat er precies gebeurt.

De uitgangspunten van het produkt en zijn gebruik ervan, zoals beschreven in Robinson’s mail: (1) de gebruiker ziet HTML, opgemaakt met CSS, voor de formattering wordt vaak gebruik gemaakt van HTML tables (2) frames als navigatiehulpmiddel, en (3) geen XSLT, maar scripting in tcl.

Geplaatst in editie, middeleeuwen, oudheid, software, weblog digital humanities, xml

Comments are closed.