Nieuwe onderzoeksperspectieven voor de geesteswetenschappen

[Uit het persbericht:]

Informatie- en communicatietechnologie is een vanzelfsprekend onderdeel geworden van het dagelijks leven van een wetenschapper. In sommige takken van wetenschap heeft ICT ook nieuwe vormen van onderzoek mogelijk gemaakt, zoals in de sterrenkunde. Daar kan nu onderzoek uitgevoerd worden dat 25 jaar geleden ondenkbaar was.

Hoe zit dat met de geesteswetenschappen? Worden daar de potenties van ICT wel voldoende benut? Welke nieuwe vormen van onderzoek heeft het mogelijk gemaakt? Welke traditionele onderzoeksmethoden zijn bijgesteld of zelfs overboord gegooid bij de intrede van de computer? Welke wetenschappelijke vraagstellingen zijn nu beantwoordbaar die vroeger alleen denkbaar waren? Deze vragen staan centraal op het 3e congres Geesteswetenschappen en ICT. …

Zie verder: http://www.surf.nl/bijeenkomsten/index2.php?oid=114

Geplaatst in agenda, weblog digital humanities

Comments are closed.