Deze weblog is een initiatief van het Constantijn Huygens Instituut. Het doel van de weblog is het signaleren van interessante ontwikkelingen op het grensvlak van editiewetenschap en digitalisering. We houden daarmee elkaar en anderen op de hoogte van nieuws, standaards en voorbeelden waarvan het goed is op de hoogte te zijn.

Inhoudelijk zal het zwaartepunt liggen bij de digitale ontsluiting van cultureel erfgoed, vooral van tekstuele aard. Maar beeldbanken, archieven en andere historische databases zijn ook interessant.

Op de weblog geplaatste berichten blijven beschikbaar via het archief. Oude berichten worden niet bijgewerkt, bijvoorbeeld als hyperlinks niet meer werken. Eventueel kan een nieuw bericht worden geplaatst.

Wie berichten heeft die hij /zij graag via deze weblog aan de buitenwereld zou willen doorgeven, kan daarvoor contact opnemen met Peter Boot. Het besluit over de plaatsing van zo’n bericht ligt bij het CHI.

Bezoekers kunnen bij de berichten op de weblog commentaar plaatsen: uitbreidingen, correcties, bedenkingen bij het originele bericht. Het CHI behoudt zich het recht voor om commentaar te verwijderen dat naar ons oordeel niet relevant of ongepast is. Bij het reageren wordt gevraagd om een email adres. Dit wordt op de site niet getoond, en we verifiëren ook niet of het om een echt adres gaat. We verwachten wel dat je je echte naam gebruikt; ook bij onze eigen berichten staat onze naam.

En overigens zijn we nog aan het leren. We zijn blij met commentaar, reacties en ideeën.

Geplaatst in diversen, weblog digital humanities

Comments are closed.