Een archief rond de Britse dichter Thomas Gray: http://www.thomasgray.org/.

De site bevat primaire teksten met verschillende vormen van annotatie (tekstueel en inhoudelijk), facsimile’s van de teksten zoals afgedrukt in verschillende 18e-eeuwse edities, een index op de correspondentie (niet de correspondentie zelf), en divers secundair materiaal. Alle teksten zijn gecodeerd in TEI formaat.

Bezoekers worden uitgenodigd bijdragen te leveren aan de site, bijvoorbeeld in de vorm van annotaties, maar de bijdragen worden pas op de site opgenomen na goedkeuring door de editeur.

De site biedt een aantal verschillende manieren om dezelfde gegevens te tonen. Hoewel dat soms voordelen heeft, maakt het het interface ook complexer dan misschien nodig. De manier waarop hyperlinks worden getoond is (gezien het aantal ervan) enigszins opdringerig. Er lijkt geen poging gedaan om varianten tussen teksten in kaart te brengen.

Desalniettemin een zeer informatieve site.

Geplaatst in 18e eeuw, editie, tei, weblog digital humanities

Comments are closed.