De dagboeken van Robert Graves uit zijn tijd op Mallorca: http://www.tapor.uvic.ca:8080/cocoon/graves/index.xml. (Graves’ bekendste werk is I Claudius, het geromantiseerde levensverhaal van de Romeinse keizer Claudius).

De tekst van de dagboekbladen is getranscribeerd; daarnaast is een facsimile beschikbaar. Namen van personen, plaatsnamen en titels van werken zijn (in verschillende kleuren) gehighlight in de tekst; plaatsing van de muis boven een naam toont een kleine toelichting (als ‘alt’-tekst). Passages die toelichting nodig hebben zijn geannoteerd. Links naast de dagboektekst staat een kalender, waarmee navigatie mogelijk is.

Een opdracht via de zoekfaciliteit kan gefilterd worden op periode en soort materiaal. De sortering van de resultaten kan door de gebruiker worden opgegeven.

Wat ik mis: een verantwoording van wat men aan het doen is, een toelichting op de gebruikte technieken en de hoeveelheid materiaal, en tenslotte een gebruiksaanwijzing.

[Een nieuw gebruikersinterface beschikbaar op http://web.uvic.ca/~lang09/graves_diary/index.html]

2005-01-11: URL aangepast

Geplaatst in 20e eeuw, editie, weblog digital humanities

Comments are closed.